רחפנים הם כלים חזקים, עם פוטנציאל רב לא רק לצילום כתחביב. הפוטנציאל העצום שלהם, לצד העובדה שהרחפנים הם במקור פיתוח צבאי כמובן, הפכו אותם לכלים שיש להוציא בשבילם רישיון. הוצאת רישיון רחפן היא לא הליך מורכב או יקר, אך משהו שיש לזכור כשאתם נכנסים לקהילת מטיסי הרחפנים בישראל, ויפה שעה אחת קודם.
רחפן, הנקרא בישראל באופן רשמי – טיסן מסוג רב-להב, הוא כלי תעופה, ויכולת התנועה שלו, לפחות ברמה הטכנית, כמעט לא מוגבלת, אלא ביכולות הסוללה שלו ומגבלות השליטה של המשדר שבידיכם והמקלט שברחפן. לכן רשויות החוק בישראל חוקקו חוקים מגבילים בכדי לייצר מצב בו ניתן לשמור על הבטיחות מבלי לאסור את השימוש בצעצוע המהנה ורב העצמה הזה.
תקנות הטסת רחפנים לאחר הוצאת רישיון רחפן:
- קשר עין – יש לשמור על קשר עין מתמיד עם הרחפן. כלומר לא להטיסו בשטח ובתנאים שלא מאפשרים קשר עין!
- מגבלות מרחב הטסה – אין רישיון להוציא רחפן לאוויר בסמוך לשדה תעופה, בסיס צבאי, ואף לא בשכונת מגורים, מבני ציבור או התקהלות אנשים
- מגבלת גובה – החוק מגביל את גובה הטסת הרחפן שלכם לגובה של עד 50 מטרים, וכמובן שלא באזור בו טסים מטוסים אחרים מכל סוג.
- המנע מכל האזורים האסורים – ישנה רשימה מסודרת של אזורים אסורים להטסה למי שהוציא רישיון רחפן. (מי שלא הוציא – אסור לו להטיס רחפן כלל).
אז איך מוציאים רישיון?
הוצאת רישיון רחפן הינה הליך פשוט למדי של רישום הרחפן שלכם בצורה מסודרת תוך תשלום דמי-רישום והתחייבות על עמידה בחוקים והמגבלות בתקנות הטסת הרחפנים. עם הוצאת רישיון רחפן פרטי תוכלו להתחיל להטיסו, אולם בכדי לעשות זאת בצורה נכונה, בטוחה לכם, בטוחה לציבור, ואפילו בטוחה לרחפן עצמו, מוטב לעבוד קורס היורד לעומק הדברים.
כמו בכל תחום, לאחר הוצאת רישיון רחפן מגיעים לדבר עצמו, האפשרות להטיס אותו, אך לא בהכרח תגיו עם הידע הדרוש לעשות זאת נכון. כדי להוציא את המיטב מהרחפן שלכם, שיקלו להצטרף להדרכה מפורטת ולהגיע כך מיידית לרמה הנדרשת להטסת רחפנים מקצועית.