ההשפעה של המושג בינה עסקית היא עצומה, במיוחד עם התקדמות הטכנולוגיה בכל העולם. פתרונות BI יכולים להתאים לארגונים שונים ולהוביל להצלחה מסחררת בהיבט הכלכלי והארגוני וזו, ככל הנראה, הסיבה שהצורך בבינה עסקית הולך וגובר בקרב חברות מכל ענפי המשק השונים. מהי המטרה? להשיג כמה שיותר נתונים אמיתיים ונטולי התייחסות אנושית או רגשות, באשר להתנהלות של ארגונים והאופן שבו היא משפיעה על משתמש הקצה.
מהי בינה עסקית ולמי היא מתאימה?
ניתוח נתונים שקרוי גם "בינה עסקית" יכול להיות רלוונטי בכל ענף עסקי, לכן פתרונות BI משמשים בכל המשק בארגונים מגוונים מאוד. בסופו של דבר, המטרה המשותפת לכל עסק היא למקסם את היכולות שלו ולהביא לצמיחה במכירות. פתרון BI המותאם במיוחד לחברה, יפחית את העלויות הלוגיסטיות שלה, יסייע לייעול תהליכי העבודה ובסופו של דבר – גם ישדרג משמעותית את חווית הלקוח.
איך מתאימים פתרונות BI לארגון?
על מנת להתאים פתרונות BI אל הארגון שבו מבצעים את התהליך של הבינה העסקית, כדאי להיעזר בחברה מקצועית המתמחה בכך. הרעיון הוא לשאוב את כלל הנתונים הרלוונטיים מפעילותה של החברה שבה משלבים פלטפורמה של BI ולהפיק פתרונות אוטומטיים, שאינם תלויים בבני אדם ממש אלא נוצרים על ידי מחשבים ומכאן – שהם גם חוסכים הרבה מאוד כסף לארגון עצמו.
אין ספק כי ארגון שעובר תהליך של BI הופך להיות יעיל יותר, מתפקד יותר ומנהליו מקבלים משובים מהירים ורלוונטיים המאפשרים להם לשפר את תהליכי הניהול שלהם, בצורה המיטבית.
האם זה מתאים רק לחברות ענקיות?
ייתכן ששם המושג "בינה עסקית" מטעה וישנם רבים שחושבים שרק ארגוני ענק יכולים להיעזר בפתרון BI שיותאם אליהם. הדבר איננו נכון, כמובן: גם עסק קטן שיש לו מעט עובדים והיקף מכירות נמוך יחסית, לפחות בהשוואה לחברות גדולות הפועלות במשק, יכול ללא ספק להתייעל – בזכות פתרונות שיופקו עבורו בסיוע של בינה עסקית.
היכולות החדשות של חברות המשתמשות בשירות זה, מאפשרות להן לבנות את האסטרטגיה העסקית שלהן לטווח הקצר והמיידי וגם לטווח הארוך, הודות ליכולת לחזות נתונים לעתיד ולהתאים תכנית עסקית המושתתת עליהם.